Dakrenovatie Hoorn

Wilt u nieuwe dakbedekking laten plaatsen, uw dak laten inspecteren of deze renoveren? In Hoorn helpen wij van Extremera Dakwerken u graag bij iedere dakrenovatieklus. Maak gebruik van het contactformulier , of neem direct contact met ons op via 085 - 106 13 89.

Functie dakrenovatie Hoorn

De kwaliteit van uw dak heeft invloed op de uitstraling van uw huis en de waarde hiervan. Daarnaast kan het veel invloed hebben op uw energieverbruik. Een dak kan slijtage vertonen door vorst, sneeuw, felle zon, harde wind of zware regenval. Dit kan resulteren in kleine beschadigingen, maar ook in doorzakking of aantasting van de dakconstructie. Heeft u bijvoorbeeld schade aan uw nokvorsten, dit kunnen wij gemakkelijk oplossen door deze weer vast te zetten met Flexium dakpannen pasta. Met deze pasta liggen uw nokvorsten stormvast en waterdicht.
Flexium dakpannen pasta

Dakrenovatie is niet hetzelfde als dakreparatie. Bij dakrenovatie wordt er altijd iets vernieuwd aan het dak. Bij dakrenovatie wordt het dak bijvoorbeeld waterafstotend of energiebesparender gemaakt. Het is niet altijd nodig om voor dakrenovatie te gaan, soms is een reparatie voldoende. Maar als uw dak vaak dezelfde problemen veroorzaakt en deze al een tijdje meegaat, kan dakrenovatie een goede keuze zijn.

Dakinspectie Hoorn

Kleine beschadigingen kunnen verergeren en op lange termijn leiden tot hoge onkosten. Het tijdig laten renoveren van uw dak is een manier om dit soort onveilige situaties en de onkosten die ermee gepaard gaan te voorkomen. Dus wacht niet te lang als u kleine beschadigingen opmerkt en schakel zo snel mogelijk een vakman in.

Mocht u twijfelen aan de staat van uw dak, brengt Extremera Dakwerken deze graag in kaart met een professionele dakinspectie. Het is slim om dit eens in de paar jaar te laten doen. Bij een dakinspectie wordt er gekeken naar plekken die een risico vormen voor lekkage, beschadigingen in de dakbedekking en in de dakgoot.

Kosten dakrenovatie Hoorn

Afhankelijk van de oppervlakte van het dak, wat voor soort beschadigingen deze heeft en het type dakbedekking, kunnen de kosten van dakrenovatie erg uiteenlopen. Bitumen dakbedekking is bijvoorbeeld veel voordeliger dan dakpannen, en het renoveren van een schuin dak kost veel meer tijd dan het renoveren van een plat dak. Het kost gemiddeld zo’n 1500 euro om een plat dak te renoveren. Bij een schuin dak ligt dat bedrag rond de 5000 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Zit u eraan te denken om voor dakrenovatie te gaan? Dan zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. U zou bijvoorbeeld de renovatie samen kunnen laten vallen met andere werkzaamheden aan uw dak. U zou bijvoorbeeld tegelijkertijd uw dak kunnen laten reinigen of nieuwe dakisolatie kunnen laten plaatsen.

Door erop te letten dat de renovatie de luchtdichtheid van het dak niet verstoort, kunt u warmteverlies door ongewenste luchtstromen voorkomen. Is het mogelijk dat er asbest aanwezig is in uw dak? Overweeg dan om de hele dakbedekking te laten vervangen. Tot slot is het soms nodig om, behalve een dakdekker, ook een architect in te schakelen. Uw dakdekker kan u hierin informeren.

Contact met Extremera Dakwerken voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij Extremera Dakwerken bieden we snelle service, scherpe prijzen en professionele resultaten. Onze dakdekkers leveren passend advies over de beste oplossing voor uw dak. We informeren u graag over de mogelijkheden. Hierbij kunnen we eventueel ook gelijk met u meedenken over andere dakwerkzaamheden.
dakrenovatie plat dak

Zoekt u met spoed een bekwame dakdekker om uw dak te inspecteren of renoveren? In Hoorn staan we bij Extremera Dakwerken voor u klaar voor iedere dakrenovatieklus. Schakel zo snel mogelijk een vakman in door het contactformulier in te vullen, of te bellen naar 085 - 106 13 89.