Dakschade en wat uw verzekering dekt

Wanneer u problemen met uw verzekering wilt vermijden bij het indienen van een claim, is het belangrijk om uw dak goed te verzorgen. Als gevolg van klimaatverandering worden de weersomstandigheden steeds extremer, wat het risico op schade aan uw dak vergroot. Maar wanneer er iets mis is met uw dak na een storm en u heeft deze niet goed onderhouden, kan het zijn dat uw verzekering niet uitbetaalt bij schade.

Hoe maakt u aanspraak op vergoeding bij schade aan uw dak in Hoorn?

Dit is afhankelijk van uw verzekering. De meeste verzekeringen dekken schade aan uw dak door storm vanaf windkracht 7, bij brand of diefstal (van dakpannen). In het geval van lekkage door extreme regenval, kunt u meestal een vergoeding krijgen van uw verzekering. Lees dus altijd goed wat er in uw verzekering staat, wat uw polis dekt en in welke gevallen u hier aanspraak op kunt maken.

Indien uw dak schade heeft, is het verstandig om foto's te maken en deze, samen met een duidelijke omschrijving, naar uw verzekeraar te sturen. Helaas wordt niet alle schade betaald door de verzekering. Wanneer er sprake is van slijtage of als u zelf niet goed voor uw dak heeft gezorgd wordt meestal niet vergoed. Het is belangrijk om te weten wat uw eigen risico is bij schade (uw eigen risico).

Wees zuinig op uw dak en onderhoud het goed

Schade door achterstallig onderhoud of normale slijtage is vaak uitgesloten in de polis van menig opstal - of woonverzekering. Zorg ervoor dat u uw dak goed onderhoudt, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Extremera Dakwerken kan zorgen dat uw dak in optimale staat verkeerd. Neem contact op met 085 106 1389 of vraag een offerte aan.

Snel een medewerker spreken?

Bel 085 106 1389

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Waarom u uw dak in de lente moet laten onderhouden
> Dakonderhoud voor de winter
> Isolatie voor uw dak een duurzame keuze
> Handige tips om uw dak langer mee te laten gaan