Isolatie voor uw dak een duurzame keuze

Het is belangrijk om duurzaamheid centraal te stellen, niet alleen voor de wereld, maar ook voor onszelf en de toekomstige generaties. Het is tegenwoordig niet meer zo bijzonder om zonnepanelen op uw dak te hebben, maar er zijn nog andere opties om uw dak duurzamer te maken. Dit artikel behandelt diverse opties om uw dak duurzamer te maken. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar vaak ook voor uw financiën!

Bespaar energie met een groendak

Kruiden, grassen of planten op een groendak maken uw dak duurzaam. Dit heeft niet alleen positieve effecten op het milieu, maar ook op uw woongenot. Het groendak beschermt de dakbedekking tegen wind, regen en zon, wat resulteert in een langere levensduur van het dak. Met het groendak kunt u niet alleen een duurzame leefomgeving tot stand brengen, maar ook de biodiversiteit stimuleren en schadelijke stoffen uit de lucht zuiveren.

Een duurzamer dak met goede isolatie

Het verdwijnen van warmte via het dak kan oplopen tot wel 30%. U kunt dit verminderen door uw dak goed te isoleren. Een goed geïsoleerd dak voorkomt warmteverlies, waardoor uw energierekening lager uitvalt. Tevens zorgt een geïsoleerd dak voor een verhoogd wooncomfort en fungeert het als geluidsisolatie. Het isoleren van uw dak is een investering, maar door de energiebesparingen kunt u dit meestal binnen 10 jaar terugverdienen.

Maak een milieubewuste keuze met duurzame dakbedekking

Bij een plat dak is EPDM de meest duurzame keuze voor dakbedekking. EPDM heeft namelijk een levensverwachting van 50 jaar en is bestand tegen Uv-straling, maar er zijn zeer veel verschillende soorten dakbedekking beschikbaar. Voor advies over de meest geschikte dakbedekking voor uw situatie, kunt u contact opnemen met 085 106 1389.

Maak uw huis energiezuiniger met daglicht

Breng meer licht in uw woning en draag bij aan een duurzamere wereld door een dakraam of lichtkoepel te plaatsen op uw dak. Breng natuurlijk daglicht in uw huis met een dakraam of lichtkoepel op uw dak. Hierdoor profiteert u van een betere gezondheid en lagere energiekosten. Met het daglicht ontvangt u niet alleen gratis licht en warmte, maar hoeft u ook minder energie te verbruiken voor verlichting en verwarming.

Maatwerk

Met genoeg keuzes om uit te kiezen, kunt u uw dak eenvoudig verduurzamen!Wilt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie? Neem dan gerust contact op met Extremera Dakwerken!Dit kunt u eenvoudig doen door het invullen van het contactformulier op onze website.

Snel een medewerker spreken?

Bel 085 106 1389

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Waarom u uw dak in de lente moet laten onderhouden
> Dakschade en wat uw verzekering dekt
> Dakonderhoud voor de winter
> Handige tips om uw dak langer mee te laten gaan